Duurzaamheid

Impact maken met innovatie

Duurzaamheid heeft
onze prioriteit.


Als we binnen Technique Plastique iets duurzaam of duurzamer kunnen doen, dan doen we dat. We willen onze impact op het milieu voor onszelf en voor u zo gering mogelijk houden. Bijvoorbeeld door geen gas te verbruiken. Door transportbewegingen beperkt te houden en gedeeltelijk zelf energie op te wekken via zonnepanelen. Of door restwarmte die vrijkomt in ons machinepark te gebruiken voor het verwarmen van onze kantoren en magazijnen. De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in het zuinig en verantwoord omgaan met grondstoffen, (proces)water en energie. En dat blijven we doen.

Hergebruik van materialen
Intern is alles bij ons erop gericht om geen afval te produceren. Reststromen gebruiken we waar dat maar kan. We produceren zó dat ieder kunststofproduct na zijn levensduur een waardevolle grondstof kan zijn voor een nieuw product.

Circulariteit en duurzaamheid zijn thema’s waarover u advies bij ons kunt inwinnen. Hoe lang moet een kunststofproduct meegaan? Hoe kunnen we het design zo maken dat we materiaal besparen? Kunnen we biobased plastics gebruiken? Vaak worden we geprikkeld door vraagstukken van onze klanten. Vaak ook gaan onze engineers proactief aan de slag.

Sluiten van de supply chain
We nemen onze verantwoordelijkheid en kijken verder dan alleen het product dat wij voor u spuitgieten. Hoe sluit je de supply chain en kun je gebruikte producten weer terughalen, schoonmaken, recyclen en opnieuw inzetten? Dat zijn zaken die ons dagelijks bezighouden en waarover we ons samen met opdrachtgevers buigen. Er loopt al een aantal mooie initiatieven op dit gebied.

Samenwerken met sociale werkplaatsen
Onze verantwoordelijkheid nemen we ook naar onze omgeving en onze medemens toe. We vinden het fijn dat we sommige assemblagewerkzaamheden kunnen neerleggen bij een aantal sociale werkplaatsen in onze regio. Zij zijn trots op het werk dat ze voor ons doen. Wij zijn trots op hen.

Wij geven om
onze omgeving.

Denken én doen.

Het sluiten van de supply chain. Oftewel: de kunststofproducten die wij spuitgieten weer inzamelen, recyclen en hergebruiken. Het is een onderwerp waar wij samen met onze opdrachtgevers heel bewust naar kijken. En ook echt in de praktijk brengen.

Dit doen wij.

Verantwoord omspringen met grondstoffen, (proces)water en energie.
Eigen energievoorziening d.m.v. zonnepanelen.
Gebruik van restwarmte voor verwarming en verkoeling.
Hergebruik van materialen.
Samenwerking met sociale werkplaatsen.

Onze voordelen

Snelle
cyclustijden.

Constante
productiekwaliteit.

Hoge mate van
efficiëntie.

Contact.

Mark Kneepkens
Business manager Linkedin

Stel uw vraag.

"*" geeft vereiste velden aan